Forum Tomi Land Strona Główna Forum Tomi Land
Kino Azjatyckie i Filmy Sztuk Walki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Zhang Ziyi
Autor Wiadomość
Tomi Fu 
Administrator

Wysłany: 2006-09-05, 13:53   Zhang Ziyi

Zhang Ziyi

SHAOLIN MONK 

Wysłany: 2009-05-15, 15:49   

Moja ulubiona aktorka filmów kung fu :) piekna dziewczyna(wszystkie chinki są super hehe)

sirhana 

Wysłany: 2009-05-16, 07:23   

piekna nie przesadzajmy, po prostu ma dobra podstawe fizjo do modelowania, jak modelki, czyli wlasnie nijaka. Dopiero charakteryzacja cos wydobywa. Ale przeciez wiesz, ze wiekszosc tych zdjec to stylizacja i obrobka. Naturalnie ona nie wyglada tak zachwycajaco, chociaz sympatycznie. Raczej bardzo przecietnie. No i czepiaja sie jej, ze chlopczyca. No fakt, po ostatniej aferze z golym biustem na plazy, to sie przychylam, ze ona nic tam nie ma <g>. Z Gong Li, ktora ma czym oddychac i na czym usiasc i jest taka ich azjatycka murzynka :) to ona nie ma co sie rownac. Nawet z Yeoh, ktora tam rozmiar B to ma :P
Ale jako aktorke tez ja lubie i nie przychylam sie sie do opinii, ze ona nie ma talentu czy grac nie umie. Jak trafi na dobrego rezysera, ktory nia kieruje, to gra zupelnie przekonujaco, chociaz czasem troche na jedno kopyto - te same minki i rozwarcie oczu. Ale nie mam wiekszych zastrzezen do jej gry i lubie filmy z nia.
Gdybym miala sie spierac o urode to chyba za ladniejsza od niej uwazam np. azjatycka Angeline Joli Qi Shu, ale i tak moja ulubienica jest Yeoh (ktora tutaj wraz z Gong Li tez jest na 3 obrazkach) :)
ZZ bardzo milo wspominam ze Sztyleyow czy Drogi do domu.
Jezeli jest twoja ulubiona aktorka, to ktore jej filmy jeszcze polecasz?

EDIT: zabieram sie za ten Bankiet... W kolejce czeka Forever Enthralled (slyszysz Red? :P ) i zastanawiam sie nad najnowszym Horsemen.
Tu lezy Jackie Chan - zabil go wina dzban <g>

Piter 

Wysłany: 2009-05-16, 19:56   

Podoba mi się twoja analiza porównawcza urody chińskich aktorek, Sirhana. Taka konkretna, szczegółowa, w sam :) To be continued?

sirhana 

Wysłany: 2009-05-16, 22:05   

hahaha, a nie sadzisz, ze to jakis facet powinien robic? :P
troche mi sie asortyment konczy... Zostaly mi moze jesze ze 4, o ktorych warto wspomniec i sa w miare rozpoznawalne :)
Tu lezy Jackie Chan - zabil go wina dzban <g>

red 

Wysłany: 2009-05-21, 11:07   

sirhana napisał/a:
zabieram sie za ten Bankiet... W kolejce czeka Forever Enthralled (slyszysz Red? ) i zastanawiam sie nad najnowszym Horsemen.

Tja, slysze :P A Legend of Zu ogladalas juz? Bo ja jeszcze sie nie moglam jakos zabrac za to.
ZZ nawet lubie i zgadzam sie, ze plaska deska. Ciekawe czym sobie tam wypycha zeby jej suknia w miare lezala. No, ale podobala mi sie w Tygrysie, Sztyletach i Gejszy. Heh, rola Mulana przeleciala jej jednak kolo nosa :P

A co do Yeoh... No wiesz, pokazywalam juz nie raz fotki, na ktorych ewidentnie ten biust widac :P B bo B, ale zawsze. No i mniejsza jest niz Gong Li, drobniejsza. A sama GL to ma jakas taka nie do konca chinska urode... :roll:

Ravenloft 

Wysłany: 2009-05-21, 12:27   

Bankiet mi się podobał - ogólnie filmy Xiaogang Fenga przypadły mi do gustu. a za Forever Enthralled też chcę się zabrać. Legend of Zu siakoś tak średnio mi podeszły - chyba zbyt dużo napchane w tak krótkim czasie.

Kuzmina 

Wysłany: 2010-04-05, 20:12   

A mnie sie bardzo podoba, choc rzadko ktora azjatka przypadnie mi do gustu (akurat na tych zdjeciach wklejonych przez Tomi Fu wyszla nijako). Ostatnio widzialem z nia "Wyznania gejszy" - polecam!

Odpowiedz do tematu