piekna nie przesadzajmy, po prostu ma dobra podstawe fizjo do modelowania, jak modelki, czyli wlasnie nijaka. Dopiero charakteryzacja cos wydobywa. Ale przeciez wiesz, ze wiekszosc tych zdjec to stylizacja i obrobka. Naturalnie ona nie wyglada tak zachwycajaco, chociaz sympatycznie. Raczej bardzo przecietnie. No i czepiaja sie jej, ze chlopczyca. No fakt, po ostatniej aferze z golym biustem na plazy, to sie przychylam, ze ona nic tam nie ma <g>. Z Gong Li, ktora ma czym oddychac i na czym usiasc i jest taka ich azjatycka murzynka to ona nie ma co sie rownac. Nawet z Yeoh, ktora tam rozmiar B to ma
Ale jako aktorke tez ja lubie i nie przychylam sie sie do opinii, ze ona nie ma talentu czy grac nie umie. Jak trafi na dobrego rezysera, ktory nia kieruje, to gra zupelnie przekonujaco, chociaz czasem troche na jedno kopyto - te same minki i rozwarcie oczu. Ale nie mam wiekszych zastrzezen do jej gry i lubie filmy z nia.
Gdybym miala sie spierac o urode to chyba za ladniejsza od niej uwazam np. azjatycka Angeline Joli Qi Shu, ale i tak moja ulubienica jest Yeoh (ktora tutaj wraz z Gong Li tez jest na 3 obrazkach)
ZZ bardzo milo wspominam ze Sztyleyow czy Drogi do domu.
Jezeli jest twoja ulubiona aktorka, to ktore jej filmy jeszcze polecasz?
EDIT: zabieram sie za ten Bankiet... W kolejce czeka Forever Enthralled (slyszysz Red? ) i zastanawiam sie nad najnowszym Horsemen.
_________________ 7.04.2009 Saang Yaht Faai Lohk Daaih Goh!
sily i szczescia na kolejne 30 lat filmow - niekoniecznie akcji, jaszczurko
这 样 , 参 孙 死 时 所 杀 的 人 比 活 着 所 杀 的 还 多 。
Tu lezy Jackie Chan - zabil go wina dzban <g>
Piter Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 1379 Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-05-16, 19:56
Podoba mi się twoja analiza porównawcza urody chińskich aktorek, Sirhana. Taka konkretna, szczegółowa, w sam To be continued?
hahaha, a nie sadzisz, ze to jakis facet powinien robic?
troche mi sie asortyment konczy... Zostaly mi moze jesze ze 4, o ktorych warto wspomniec i sa w miare rozpoznawalne
_________________ 7.04.2009 Saang Yaht Faai Lohk Daaih Goh!
sily i szczescia na kolejne 30 lat filmow - niekoniecznie akcji, jaszczurko
这 样 , 参 孙 死 时 所 杀 的 人 比 活 着 所 杀 的 还 多 。
Tu lezy Jackie Chan - zabil go wina dzban <g>
zabieram sie za ten Bankiet... W kolejce czeka Forever Enthralled (slyszysz Red? ) i zastanawiam sie nad najnowszym Horsemen.
Tja, slysze A Legend of Zu ogladalas juz? Bo ja jeszcze sie nie moglam jakos zabrac za to.
ZZ nawet lubie i zgadzam sie, ze plaska deska. Ciekawe czym sobie tam wypycha zeby jej suknia w miare lezala. No, ale podobala mi sie w Tygrysie, Sztyletach i Gejszy. Heh, rola Mulana przeleciala jej jednak kolo nosa
A co do Yeoh... No wiesz, pokazywalam juz nie raz fotki, na ktorych ewidentnie ten biust widac B bo B, ale zawsze. No i mniejsza jest niz Gong Li, drobniejsza. A sama GL to ma jakas taka nie do konca chinska urode...
Bankiet mi się podobał - ogólnie filmy Xiaogang Fenga przypadły mi do gustu. a za Forever Enthralled też chcę się zabrać. Legend of Zu siakoś tak średnio mi podeszły - chyba zbyt dużo napchane w tak krótkim czasie.
A mnie sie bardzo podoba, choc rzadko ktora azjatka przypadnie mi do gustu (akurat na tych zdjeciach wklejonych przez Tomi Fu wyszla nijako). Ostatnio widzialem z nia "Wyznania gejszy" - polecam!