Witam serdecznie. Jeszcze się nie przedstawiałem, nie jestem jakimś szczególnym fanatykiem filmów kung fu, ale ostatnio zacząłem oglądać. Przypomina mi to stare czasy kiedy na niemieckich kanałach oglądałem klasyki tego gatunku. Po głowie cały czas mi chodzi jeden film, w roli głównej jest ślepy stary mistrz, występuje jako raczej zły bohater. Ma charakterystyczną broń, na łańcuchu taką miskę jakby, w środku ostrza, rzuca to na głowę ofiary i ją ścina. Z tego co pamiętam to na początku pali świątynię i wyrusza w drogę. Bardzo proszę o tytuł filmu jak ktoś pamięta. Był to mój ulubiony film, całkowity klasyk gatunku, może się mylę, to było dawno, ale zaryzykuję stwierdzenie, że najlepszy ze wszystkich. Nie chodzi o sceny walki, ale klimat... Bardzo proszę o pomoc
Dzięki wielkie, to nie sa te filmy, ale dzięki nim znalazłem odpowiedź. Tytuł filmu to Master of the flying guillotine z 1975 roku. Może to jakaś saga, bo tytułów podobnych jest wiele.
a ja powiem jedno, kurnaa chata skupcie sie troche i do diaska popatrzcie najpierw po forum zanim zaczniecie cokolwiek pisac. Jest juz jeden albo dwa tematy o pytanie o tytuly durnych filmow. Tam sie prosze pytac!
_________________ 7.04.2009 Saang Yaht Faai Lohk Daaih Goh!
sily i szczescia na kolejne 30 lat filmow - niekoniecznie akcji, jaszczurko
这 样 , 参 孙 死 时 所 杀 的 人 比 活 着 所 杀 的 还 多 。
Tu lezy Jackie Chan - zabil go wina dzban <g>
darkjack
Wysłany: 2010-05-03, 14:09
Witam. Zeby nie zakładać oddzielnego tematu poszukuje tytułu filmu. Jest to film fantasy emitowany był w HBO z rok 1,5 temu. Główny bohater z tego co zapamiętałem ma na imię iguak jest łowca demonów. Zabijając jednego z nich jakaś babkę zostaje otruty i trafia do czyśca nie jako duch tylko cieleśnie czemu wszyscy się dziwią. W między czasie atakują demony które jak się okazuje to byli pobratymcy bohatera którzy kiedyś z nim należeli do Gwardii króla(coś takiego) chcieli go zdradzić on im nie pozwolił zginęli itd. Teraz walczy z nimi by ochronić dusze. Charakterystycznym efektem filmu są palące się pióra po zabiciu każdej z dusz czy też demona. Przemierza potem zaświaty trafia do piekła oczywiście mierzy się z czarnym charakterem który odprawia ceremonie dzięki której będzie miał niesamowite moce. Poprosiłbym o tytuł jeżeli ktoś by to skojarzył. Mogę podać jeszcze jakieś szczegóły jeżeli ktoś by chciał