Forum Tomi Land Strona Główna Forum Tomi Land
Kino Azjatyckie i Filmy Sztuk Walki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
SF i inne
Autor Wiadomość
jimdemad 

Wysłany: 2006-12-07, 07:11   SF i inne

Jak ktos lubi seriale SF to zapraszam na tą stronkę.

http://www.tvshows.yoyo.pl/

Mnie przypadła do gustu.
Pozdro
JIM

Tomi Fu 
Administrator

Wysłany: 2006-12-07, 10:06   

Stronka fajna, ale czy są tam jakieś seriale azjatyckie?

sirhana 

Wysłany: 2006-12-07, 20:41   

ech nie ma tam mojego ulubionego, wszystko raczej produkcje ostatnich latek...
a no tak, moj ulubiony serial to nie SF :)
PS pare miesiecy temu czytalam, ze JC mial sie zaangazowac w produkcje chinskiej space opery, jak na razie zapadla cisza :)
Tu lezy Jackie Chan - zabil go wina dzban <g>

Tomi Fu 
Administrator

Wysłany: 2006-12-07, 21:30   

sirhana napisał/a:
ech nie ma tam mojego ulubionego

a jaki to?

A'lin 

Wysłany: 2010-02-20, 22:28   

Jak przystało na forum o filmach z Dalekiego Wschodu ( lub o Dalekim Wschodzie), to polecam serial Firefly. Dobra fantastyka, bez OBCYCH, ale w dalekiej przyszłości i gdzieś w Kosmosie...Dlaczego na tym forum go reklamuję, bo jednym z dominujących języków w tym serialu ( a także sequelu Serenity - film pełnometrażowy) jest język chiński. W końcu logiczne to jest, biorąc pod uwagę, że 1/7 globu mówi po chińsku. Serial jest moim zdaniem świetny i godny polecenia.
Uwaga: jeżeli ktoś zacznie oglądanie od Serenity, to wszystko skwasi, a tego nie życzę nikomu.

Ling_Ling 

Wysłany: 2010-02-21, 10:04   

Podobno ludzie dzielą się na tych, co lubią Firefly i tych, którzy go jeszcze nie oglądali.

Ja łamię tę zasadę: mnie się nie podobał. Ot, taki sobie western w kosmosie.

sirhana 

Wysłany: 2010-05-30, 23:27   

serialu nie widzialam, film podobal mi sie srednio... Do serialu moze nie ciagnie mnie dlatego, ze po pierwsze za duzo tam obsady z buffy, a po drugie, ze po moich ulubionych ST starej genereacji i Babilonie i SG1, trudno jest mi sie przestawic na trendy w serialach sf typu BSG, Farescape czy wlasnie ten.
Teraz zaczelam ogladac SGU... bardzo zaluje, ze nie jest to SG... lubilam bardzo tamta przygodowo-zabawowa konwecje, oblana sosikiem lekkich intryg i psycho-techno-belkociku. SGU miejscami ma ciekawe rzeczy, ale ogolnie to nie to... ani praca kamery, ani sposob prowadzenia postaci...

Ling_Ling 

Wysłany: 2010-05-31, 07:26   

Widzę, że mamy podobny sajfajowy gust, sirh :)

SGU faktycznie nieco rozczarowuje. Na początku nie chciałam się poddawać, ale w końcu dałam sobie spokój. Tylko jeden odcinek mi się naprawdę podobał ("Time"), zakończyli go tak, że człowiek nie mógł się doczekać następnego, a następny... zaczął się, jakby tego poprzedniego w ogóle nie było :roll:

Z azjatyckich rzeczy sci-fi to... dziękuję postoję. Widziałam niedawno Future X-Cops i był okropny. Dla zainteresowanych moja wielce niepochlebna opinia na moim blogu: http://kylemehr.avx.pl/hk/?item=future-x-cops-2010

sirhana 

Wysłany: 2010-06-24, 16:35   

Ja jednak dalej SGU ogladam. Wewnatrz ludzko to on nawet jest ciekawy, a najbardziej to ten serial ciagnie Rush i Eli. Ten ostatni ma w sobie ducha starych SG.
W 2s troche lepiej sie ciagnie intryga statkowo-ludzko-kosmiczna, bo zaczelam miec szczere watpliwoci po co oni tak naprawde na ten statek sie dobijali, jak nic z nim nie robia, nie odkrywaja...
Tez mnie rozczarowal ten odcinek Time... Dla mnie jest to zawieszone, bo przeciez sie ne udalo i ta petla gdzies tam jest...
Mam nadzieje, ze to nam gdzies wyskoczy kiedys, bo jak nie, to nie ma najmniejszego sensu.
Sporo jest w tym serialu niestety takich sytuacji, ze komplikuja cos, zapetlaja, szukaja rozwiazania, sprowadzaja wszystko na krawedz, a w nastepnym odcinku jest hop siup po prostu machnieciem reki wszystko rozwiazuja, nawet bez opisu problemu i staran jak to chociaz w Atlantisie jeszcze probowali.
Zdecydowanie mniej jest w tym serialu plastikowo-gumowych wystrojow. Mniej tej umownosci co kiedys.
A ostatnie dwa konczace 2s odcinki mnie wgiely - takie zachowanie Onila i Sam zupelnie mi nie pasowalo do nich z tego co znamy z SG1. Nie oni, nie po 10 latach tamtych seriali i pewnych zalozen miedzyludzkich w nich.

Odpowiedz do tematu